Erik Stragier geboren te Izegem op 12 april 1947 en gehuwd met Greta Vanassche. Woon te Houthulst sinds 1974.

Ik was 23 jaar en nog nooit ziek geweest. Als soldaat was ik gelegerd in Soest – Duitsland. Daar was ik chauffeur van de dokter en infirmerie.

In mei 1970 was ik op oefening met een camionette langs de grens met      Oost-Duitsland en bij terugkeer in de kazerne viel ik bewusteloos neer in de infirmerie van de kazerne in Soest.

Bij het ontwaken lag ik in het moederhuis van het ziekenhuis van de militairen in Soest. Mijn buik was opengesneden van onder tot aan mijn ribbenkast.

Vaststelling: ziekte van Crohn in mijn dunne darm!

Terug hersteld en ontslagen uit het leger zocht ik werk als scheikundige maar door de crisisjaren van de olie ben ik in Antwerpen gaan werken begin 1971.

In 1972 geopereerd in Izegem aan de dunne darm voor wegnemen van vergroeiingen ten gevolge van de eerste operatie. In 1974 opgenomen in de kliniek met darmklachten in Roeselare om een dieet  uit te proberen. Op huwelijksreis in Lourdes opgenomen in1974 in een ziekenhuis aldaar voor darmklachten en overgeven. In 1975 geopereerd na 3 maanden kliniek met maagdilatatie voor de 3 maal.  In 1990 voor de vierde maal geopereerd in Leuven aan de dunne darm en veertien dagen later opgenomen in Roeselare met een darmverlamming. Door sondevoeding had ik ook een grote steen in de nieren. Dat is een lang ander verhaal.

Toen ik in de kliniek lag leerde Greta iemand kennen die sprak van Jezus en dat we een persoonlijke relatie konden hebben met Jezus.

Ik leerde 2 christenen Rik en Bill kennen en op het balkon van de ziekenkamer hebben ze voor mij gebeden. Ik lag met een pomp voor mijn darmverlamming en door gebed is alles in orde gekomen. Ik heb mijn hart aan de Here gegeven me laten dopen en in 2000 samen met Daniel en Georges een gemeente gesticht in Houthulst met pastor Arwie koops als voorganger.

20 jaar lang heb ik met deze ziekte moeten leven totdat Jezus mij genezend aanraakte! Nu leef ik reeds 25 jaar vrij van de ziekte van Crohn, waarvoor al mijn dank aan de Heer!

Deze genezing heeft mij aangezet om God volkomen te dienen. Zo heb ik al veel voor mensen mogen bidden, alleen of samen met mijn vrouw Greta en veel van Gods zegeningen mogen ervaren  en doorgeven. 

Wat de Heer voor mij heeft gedaan, kan en wilt Hij ook voor u doen!
 

Created By. Josiah Soetaert - Powered by Eazystore.eu